Nieuwe standaard voor oliedrukweging op heftrucks

RCS PLUS oliedrukweging op heftrucks Producent en distributeur van weegsystemen ge´ntegreerd in handpalletwagens, magazijntrucks en vorkheftrucks RAVAS heeft met de RCS PLUS een nieuwe standaard gezet in de markt voor het wegen van oliedruk op heftrucks.

De RCS PLUS is een nauwkeurig en gebruiksvriendelijk hydraulisch weegsysteem dat voorzien is van moderne technologie voor communicatie met behulp van Bluetooth en WIFI. Het systeem is de opvolger van het al bestaande RCS PLUS systeem uit 2007 en is uitgerust met een nieuwe indicator die is afgeleid van de iForks indicator. Daarmee beschikt het systeem over een aantal nieuwe functies en is de gebruikersvriendelijkheid er sterk op vooruit gegaan.

Het wegen door de RCS PLUS wordt mogelijk gemaakt door de druk te meten via een temperatuurgecompenseerde sensor op het ventielblok in het hydraulisch hefsysteem van een heftruck. Het meet daarbij tijdens een gecontroleerde daling van de mast een groot aantal malen de oliedruk in het hydraulisch systeem. Vervolgens vertaalt de software deze metingen naar een nauwkeurige gewichtsindicatie van de last op de vorken. Dit geeft als resultaat een maximale afwijking van slechts 0,2% van de totale weegcapaciteit. De RCS PLUS is standaard leverbaar met een weegcapaciteit tot maximaal 10 ton en is optioneel leverbaar tot 30 ton.

De RCS PLUS is zeer geschikt voor controlewegingen vanaf de vorkheftruck, zoals bijvoorbeeld bij goederenaanname, het bepalen van verzendgewichten, het voorkomen van overbelading, inventarisatie, voorraadbeheer etc. In combinatie met voorbouwapparatuur, zoals bijvoorbeeld een klem of rotator, biedt de RCS PLUS de beste, meest nauwkeurige en goedkoopste oplossing die op de markt verkrijgbaar is. Daarbij is de RCS PLUS eenvoudig te installeren, makkelijk in gebruik en nagenoeg onderhoudsvrij.

» Meer informatie op de website van Ravas: www.ravas.nl

» Een video van het RCS PLUS systeem:

« terug naar nieuws