Logistieke genieŽn gezocht

Logistiek genie De Duitse logistieke dienstverlener 'Hellmann Worldwide Logistics' is op zoek naar het 'logistieke genie' van 2011. Het genie wordt vooral gezocht onder de schooljeugd.

Daarvoor heeft het bedrijf een ideeŽnwedstrijd uitgeschreven voor kinderen die nog op de lagere school zitten. De leerlingen mogen zelf oplossingen bedenken voor logistieke problemen en die in elke vorm insturen. Dat wil zeggen: op schrift, geknutseld, met behulp van tekeningen of zelfs per video.

De wedstrijd heeft zeker ook een educatief doel, aldus directeur Klaus Hellmann. "Onze kinderen groeien op met het idee dat alles vanzelfsprekend is, zoals verse melk bij het ontbijt, tijdschriften in de kiosk, de bus die ze elke dag veilig naar school brengt. Wij willen kinderen bewust maken van de enorme logistieke processen die daarvoor nodig zijn."

Klaus Hellmann heeft in Duitsland ongeveer zesduizend basisscholen aangeschreven met een oproep om met de wedstrijd mee te doen. De leerlingen mogen zowel individueel als klassikaal of in groepen deelnemen. Inzenden is mogelijk tot eind november dit jaar. Daarbij zijn er fraaie prijzen te winnen. De winnende groep bijvoorbeeld mag zich gelukkig prijzen met computers en randapparatuur ter waarde van Ä 10.000 en de individuele winnaar mag met zijn of haar gezin een weekend naar Disneyland, Parijs.

« terug naar nieuws