Heftrucks in magazijnen steeds milieuvriendelijker

Heftrucks milieuvriendelijker en groen De grote supermarkten, de aangesloten distributiecentra en andere grote magazijnen zijn allen grootverbruikers als het aankomt op energie voor hun heftruck en vorkheftruck park, en worden steeds slimmer in hoe hiermee om te gaan.

Dankzij een combinatie van de toenemende vraag naar groene stroom, oplossingen en innovatie bij de producenten van batterijen en laders, leveranciers van vloeibaar aardgas en truck producenten, overal ter wereld een revolutie aan de gang in de markt voor energie voor industriŽle trucks die nagenoeg onzichtbaar plaatsvindt. En zelfs degenen die magazijnen bestieren met slechts een paar vorkheftrucks staan inmiddels voor dezelfde keuzes.

Geeft u de voorkeur aan batterijen of gebotteld gas? U bepaalt. Beiden technologieŽn zitten momenteel in een stroomversnelling in termen van aandrijving van vorkheftrucks om ze efficiŽnter te laten werken, voor een langere tijdsbestek. De druk in de markt op schoner werken in moderne magazijnen heeft producenten aangezet tot het bouwen van onder andere gas aangedreven trucks met interne verbrandingsmotoren die nagenoeg geen schadelijke uitstoot produceren. Dat wil zeggen: heftrucks waarbij je de uitlaatgassen met een zakdoek kan opvangen en deze brandschoon blijft. Ondenkbaar bij traditionele heftrucks. Tegelijkertijd beginnen de toonaangevende olie- en gasbedrijven meer en meer bewust te worden van de potentiŽle voordelen om klanten met een groot heftruck park oplossingen te bieden op basis van LPG of LNG (vloeibaar aardgas). Dit al dan niet met gebruik van 'on-board' hervulling-stations.

Batterijen en laders

Op het gebied van batterijen vergroot de stijgende groei van hergebruik van energie en migratie met uitstoot-vrije aandrijving, het belang van oplaadbare energiedragers. Producenten van batterijen reageren op de druk van de eindgebruiker om te komen met groenere oplossingen en steken meer tijd in de ontwikkeling van batterijen die sneller opladen, minder energie verbruiken en schonere bijproducten uitstoten.

Auto's en ook vrachtauto's aangedreven door batterijen die over lange afstanden dezelfde prestaties leveren als voertuigen lopend op conventionele brandstoffen, komen dichter en dichterbij. Zeker als het mogelijk wordt tegen redelijke prijzen. Als de voortgang in deze batterij technologie de komende jaren zal overslaan op de industriŽle truck batterijen dan zullen ze bepalend gaan worden voor hoe heftrucks en vorkheftrucks in de toekomst gaan werken.

De industrie is gewend geraakt aan grote heftrucks aangedreven door grote on-board batterijen en laders, maar een revolutie hangt in de lucht. Voeg daarbij aan toe de optie om stroom voor trucks te genereren door ze te laten draaien op zonnepanelen of zelfs windturbines, en de wereld van magazijn en logistiek gaat een spannende tijd tegemoet.

« terug naar nieuws